Jørgen i Hjørring

"Jørgen i Hjørring" den ligger jo lige for...

tirsdag, september 19, 2006

Det mærkeliget er..
Ligesom at islændinge har haft skyr, så havde man (da jeg var barn i Lime) kærnemælk. (Der fandtes bare sødmælk og kærnemælk i Lime). Det mærkelige er at man næsten ikke kan finde kærnemælk i butikkerne i dag, i stedet er der kommet et produkt som laves af kærnemælk nemlig Koldskål som simpelthen fylder hylderne i supermarkederne, kioskerne og benzintanker.
Efter nogle år på Island var jeg ved at blive tosset over ikke at få koldskål. Så opfandt Sigrún en opskrift som er meget tæt på koldskål:
Man pisker to æg godt, sætter 3 (efter smag) spk. fulde sukker i og 1/2 tsk vanille og/eller revet citronskræld og evt. lidt piskefløde (luxusudgaven) og så tømmer 1 til 1 1/2 l kold surmælk ud i og rører godt.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

mmmmhhh þarna gafstu mér góða hugmynd að því hvað ég ætti að hafa í kvöldmat þar sem ég og mamma erum sérstaklega ófrumlegar og fáum okkur bara kjúklingabaunabuff og salat.

AHHH ég er svo hress ;) .. enn kvefuð og allt það en var að hoppa útí sjóinn með björgunarsveitinni og það var magnað gaman! .. Vona að kvefið lagist á morgun:P tók helling á c-b-og allt -vítamínum til að komast hjá veikindi

hlakka til að heyra meira ;)

kv elna

1:56 AM  

Send en kommentar

<< Home